Praktische reisinfo weekreizen - clubformule

Praktische reisinfo weekreizen - clubformule

Een goede voorbereiding maakt uw reis nog aangenamer.
fadeout
011 340 147

busreis

Er wordt steeds gereisd in Royal Class of First Class, tenzij anders vermeld bij de reis, met volgende opstapplaatsen (onder voorbehoud): Beernem, Gent, Temse, Antwerpen, Holsbeek, Houthalen en Maasmechelen. De opstapplaats dient steeds door ons bevestigd te worden. Het is niet toegestaan eigen alcoholische dranken te verbruiken op de bus. Er worden voldoende haltes voorzien om een luchtje te scheppen of een sigaretje op te steken. Roken is verboden in de bus. De eerste busstop bij afreis wordt voorzien rond middernacht, na het verlaten van België. Omwille van de veiligheid worden niet alle Royal Class bussen nog voorzien van beensteunen. De kamers zijn bij aankomst in de vroege namiddag beschikbaar. De bagage kan in de gemeenschappelijke bergruimte geplaatst worden. Tenzij anders vermeld, kan het vrij skiën onmiddellijk beginnen. Op de vertrekdag moet de kamer om 10u ontruimd zijn. Terugreis: vertrek aan het hotel ‘s avonds. Thuiskomst in de vroege ochtend in België. Het ontbijt bij aankomst en avondmaal bij vertrek is steeds inbegrepen voor busreizigers, nooit voor reizigers per eigen wagen.

bagage

Om te vermijden dat het teveel aan bagage in de bus moet worden gestapeld en de veiligheid en het reiscomfort in het gedrang zouden komen, vragen we je met aandrang je bagage te beperken. Per persoon is één reistas (liefst geen harde koffer), één stuk handbagage, één paar ski’s of snowboard en skischoenen toegestaan. De beperkte bagageruimte laat ons werkelijk geen andere keuze dan deze beperkingen door te voeren!

eigen-wagen-reizigers

Mensen die met eigen wagen reizen en inschrijven op de groepsafreizen, dienen rekening te houden met het feit dat de vermelde reisduur verminderd wordt met twee nachten (= traject van de busreis). Wie met eigen wagen reist, krijgt een korting van € 120 per persoon (uitgezonderd autoreizen). Deelnemers aan de lessen dienen de eerste lesdag tijdig aanwezig te zijn, anders is het mogelijk dat zij niet meer in de lessenreeks kunnen opgenomen worden.

ski- en snowboardlessen

Het lesprogramma wordt meegedeeld bij de reservatie en op de afreisbrief. De eerste lesdag (niet noodzakelijk de aankomstdag): briefing, oriëntatie skigebied, afstellen ski’s. Skilessen starten gelijktijdig voor iedereen na uitreiking van de skipassen. Van de tweede lesdag t.e.m. de voorlaatste wordt er steeds les gegeven in de voormiddag gedurende drie uur. Het uur van aanvang wordt je meegedeeld ter plaatse en op de afreisbrief. Gedurende de afreisdag wordt er vrij geskied. Wanneer je geen lessen neemt, verkrijg je een korting van € 80 per persoon.

Onze skilessen starten in principe vanaf vijf jaar. Kinderen onder de vijf jaar worden niet toegelaten in de lessen. Wanneer je zoon of dochter vier jaar oud is en je wenst toch les voor hem/haar, dan vragen we om op voorhand, eventueel op kunstpiste, enkele lessen te laten nemen. Dit is niet het geval indien ‘skigewenning’ voor -vijfjarigen wordt aangeboden, kijk hiervoor op de site. Het is de bedoeling dat je kind zelfstandig in ploegbochtjes eenvoudig de piste kan afdalen. Onze monitoren kijken ter plaatse of de kinderen meekunnen in de lessen.

Het is mogelijk dat wij enkele lokale skileraars (Engels- of Duitstalig) engageren om zo gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van de plaatselijke skischool. Ook te kleine groepen kunnen les krijgen van een lokale skileraar. In noodgevallen kunnen de lessen ook doorgaan in de namiddag i.p.v. in de voormiddag. Indien ter plaatse blijkt dat iemand die ingeschreven is voor onze skilessen niet op een goede manier kan ingedeeld worden in de bestaande skigroepen, behouden wij ons het recht om deze persoon uit te sluiten van de lessen (terugbetaling €80). Deze personen kunnen zich ter plaatse inschrijven bij de lokale skischool. De eindbeslissing hiervoor ligt bij onze lokale reisleider. Door in te schrijven voor de lessen verklaar je je hiermee akkoord.

Snowclub

Op sommige reizen bieden wij skigewenning aan voor kinderen vanaf 3 tot 5 jaar (kijk reisoverzicht). Deze kinderen worden opgevangen in het plaatselijk kinderpark door één van onze skimonitoren. Deze lessen duren geen 3 uur per dag. De kinderen worden na de les opgevangen door onze Kidsclub zodat u de volledige les als ouder kan volgen.

Kinderski

In de namiddag vanaf de tweede lesdag tot de voorlaatste dag van de vakantie is er elke middag kinderski/snowboard voorzien. De kinderen worden begeleid door twee of meer skimonitoren naargelang de opkomst. De kinderski start om 13.30u en om 16u worden de kinderen afgezet in de Kidsclub. Om te kunnen deelnemen moeten de kinderen zelfstandig de lift kunnen nemen en ploegbochten kunnen skiën op een eenvoudige piste. Op de voorlaatste dag wordt er een slalom georganiseerd met bijhorend diploma en een medaille.

Kidsclub

Kinderen vanaf 3 jaar (pampervrij) zijn van harte welkom in onze Kidsclub. Kindjes tot 5 jaar die geen skiles volgen, verblijven in de voor- en namiddag in het hotel. Er wordt ook aangepaste animatie in de sneeuw voorzien.

Kinderen van 5 t.e.m. 12 jaar hebben skiles in de voormiddag en kinderski in de namiddag. Indien gewenst kunnen zij tijdens de namiddag ook in de Kidsclub verblijven. In de voormiddag opent de Kidsclub zijn deuren tien minuten voor aanvang van de skilessen tot tien minuten na afsluiten van de skilessen. ‘s Middags eten de kinderen onder begeleiding van hun ouders. In de namiddag loopt de Kidsclub van 13.30u tot 18u. Als er op een bestemming dagtochten worden georganiseerd, zorgt de Kidsclub de hele dag voor de kids (middageten ter plaatse te betalen). De laatste dag ter plaatse is er geen Kidsclub. Zieke kindjes kunnen niet worden opgevangen.

Miniclub

Voor kindjes vanaf 9 maanden tot 2,5 jaar voorzien wij ook babyopvang. Deze gaat door tijdens de uren van de lessen. Kijk op pagina Reizen voor de bestemmingen. De prijs hiervoor stijgt met één leeftijdscategorie.

skimateriaalverhuur

Wij hebben voor je bij de lokale skiverhuur een reductie bedongen.

skipasprijzen

Op onze skipasprijzen hebben wij een groepsreductie, reeds verrekend in de prijs van de Clubformule. Ook kortingen voor senioren zijn mogelijk, te bekomen op aanvraag. In vele skigebieden in Oostenrijk en Italië moet je ter plaatse een borg betalen voor de magneetkaarten.

verzekeringen

Via verzekeringsmaatschappij Protections kunnen we je zowel een annulerings- als een bijstandsverzekering aanbieden. Voor een annuleringsverzekering betaal je €29. Een 2-in-1-verzekering (annulering + bijstand) kost €39 per persoon.

verblijfstaksen

De verblijfstaksen zijn niet meer inbegrepen in de prijs. De hoteleigenaars hebben er ons op attent gemaakt dat dit betaald moet worden ter plaatse door de toerist volgens de nieuwe wetgeving van 2014. De prijs wordt per dag en volgens hotelaccommodatie bepaald. De prijzen variëren tussen € 0,8 en € 3. Meestal zijn kinderen onder 15 jaar gratis. Dit hangt af van regio tot regio.