Praktische reisinfo weekreizen - clubformule

Een goede voorbereiding maakt uw reis nog aangenamer.
011 340 147

COVID-19

Ik ben ziek en ik kan niet op reis vertrekken. Is dit gedekt door de annuleringsverzekering?
Indien je bij ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten en je kan niet op reis vertrekken omwille van COVID-19, dan dekt de annuleringsverzekering de annuleringskosten die op datum van annulering gelden. De verzekering dekt de kosten niet indien je geen geldige reden hebt om de geboekte reis te annuleren (bv. angst om te vertrekken).

Wat gebeurt er indien ik op reis ziek word?
Indien je bij ons een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten, zal deze de kosten van een eventuele hospitalisatie dekken. Indien je zelf een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten, dien je je makelaar te contacteren.

We reizen met de bus, welke maatregelen worden er genomen?
Zowel voor Aktief Ski als voor onze buspartners is jullie veiligheid van primordiaal belang. We zullen er alles aan doen om jullie welverdiende vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen met oog voor de hygiënische maatregelen.

Tijdens de reis verandert de situatie ter plaatse / het reisadvies verandert tijdens de reis. Geraak ik terug?
Aktief Ski verbindt zich er toe om je veilig terug naar België te brengen indien de situatie op de bestemming wijzigt of indien er door de overheid een negatief reisadvies wordt gegeven.

Mijn geboekte reis wordt geannuleerd door een negatief reisadvies. Wat nu?
Indien je reis wordt geannuleerd door een negatief reisadvies zal Aktief Ski steeds de wettelijke verplichtingen navolgen die door de overheid worden opgelegd. Op dit moment zijn voor alle afreizen na 19/6/2020 de mogelijkheden: de reis omboeken of een terugbetaling aanvragen.

Sinds 1/8/2020 is het verplicht bij terugkomst van een meerdaagse reis om het ‘Passenger Locator Form’ in te vullen. Dit dient binnen de 48 uur voor aankomst in België online ingevuld te worden. Het formulier kan je hier terugvinden.

busreis

Er wordt steeds gereisd in Royal Class of First Class, tenzij anders vermeld bij de reis, met volgende opstapplaatsen (onder voorbehoud):

Voorziene opstapplaatsen weekreizen clubformule & midweeks met les:
(definitieve vertrekuren: zie reisdocumenten)

Beernem
Carpool Reigerlostraat 1
16u30
Gent
P+R The Loop - Hélène Dutrieuxlaan
17u00
Temse
Ingang station
17u30
Antwerpen
Kontich, carpoolparking E19 afrit 7 / expressweg
18u10
Rotselaar
Aarschotsesteenweg en Steenweg op Holsbeek
19u00
Houthalen
Carpoolparking Afrit 29 – E314 (200 m)
19u45


We vragen alle reizigers om twee opstapplaatsen op te geven bij reservatie.. Op deze manier kunnen we efficiënter de op- en afstapplaatsen indelen met als gevolg dat we tijd winnen.
De opstapplaats dient steeds door ons bevestigd te worden. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw 1ste keuze. Het is niet toegestaan eigen alcoholische dranken te verbruiken op de bus. Er worden voldoende haltes voorzien om een luchtje te scheppen of een sigaretje op te steken. Roken in de bus is verboden. De eerste busstop na het verlaten van België wordt voorzien rond middernacht. Omwille van de veiligheid worden niet alle Royal Class bussen nog voorzien van beensteunen. Bij aankomst zijn de kamers in de vroege namiddag beschikbaar. De bagage kan in de gemeenschappelijke bergruimte geplaatst worden. Tenzij anders vermeld, kan het vrij skiën onmiddellijk beginnen. Op de vertrekdag moet de kamer ontruimd zijn om 10u. Terugreis: vertrek aan het hotel ‘s avonds. Thuiskomst in de vroege ochtend in België. Het ontbijt bij aankomst en avondmaal bij vertrek is steeds inbegrepen voor busreizigers, nooit voor reizigers met eigen wagen.

bagage

Om te vermijden dat het teveel aan bagage in de bus moet worden gestapeld en de veiligheid en het reiscomfort in het gedrang zouden komen, vragen we je met aandrang je bagage te beperken. Per persoon is één koffer van normale afmetingen en gewicht (max. 20 kg per koffer), één stuk handbagage, één paar ski’s of snowboard en skischoenen toegestaan. De beperkte bagageruimte laat ons werkelijk geen andere keuze dan deze beperkingen door te voeren!

eigen-wagen-reizigers

Personen die met eigen wagen reizen en inschrijven op de groepsafreizen, dienen rekening te houden met het feit dat de vermelde reisduur verminderd wordt met twee nachten (= traject van de busreis). Wie met eigen wagen reist, krijgt een korting van € 120 per persoon (uitgezonderd autoreizen). Deelnemers aan de lessen dienen de eerste lesdag tijdig aanwezig te zijn, anders is het mogelijk dat zij niet meer in de lessenreeks kunnen opgenomen worden.

ski- en snowboardlessen

Het lesprogramma wordt meegedeeld bij de reservatie en op de reisdocumenten. De eerste lesdag (niet noodzakelijk de aankomstdag): briefing, oriëntatie skigebied, afstellen ski’s. Skilessen starten gelijktijdig voor iedereen na uitreiking van de skipassen. Van de tweede lesdag t.e.m. de voorlaatste reisdag wordt er steeds les gegeven in de voormiddag gedurende drie uur. Het uur van aanvang wordt je meegedeeld ter plaatse en op de afreisbrief. Gedurende de afreisdag wordt er vrij geskied. Wanneer je geen lessen neemt, verkrijg je een korting van € 80 per persoon.

Onze skilessen starten in principe vanaf vijf jaar. Kinderen onder de vijf jaar worden niet toegelaten in de lessen. Wanneer je zoon of dochter vier jaar oud is en je wenst toch les voor hem/haar, dan vragen we om hem/haar op voorhand, eventueel op kunstpiste, enkele lessen te laten nemen. Het is de bedoeling dat je zoon of dochter zelfstandig in ploegbochtjes een eenvoudige piste kan afdalen. Onze monitoren kijken ter plaatse of de kinderen meekunnen in de lessen. Deze regel is niet het van toepassing indien er “skigewenning vanaf 3 tot 5 jaar” wordt aangeboden (Snowclub), zie reisoverzicht.

Het is mogelijk dat wij enkele lokale skileraars (Engels- of Duitstalig) engageren om zo gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van de plaatselijke skischool. Ook te kleine groepen kunnen les krijgen van een lokale skileraar. In noodgevallen kunnen de lessen ook doorgaan in de namiddag i.p.v. in de voormiddag. Indien ter plaatse blijkt dat iemand die ingeschreven is voor onze skilessen niet op een goede manier kan ingedeeld worden in de bestaande skigroepen, behouden wij ons het recht om deze persoon uit te sluiten van de lessen (terugbetaling € 80). Deze personen kunnen zich ter plaatse inschrijven bij de lokale skischool. De eindbeslissing hiervoor ligt bij onze lokale reisleider. Door in te schrijven voor de lessen verklaar je je hiermee akkoord.

Snowclub

Op sommige reizen bieden wij skigewenning aan voor kinderen vanaf 3 tot 5 jaar (zie reisoverzicht). Deze kinderen worden opgevangen in het plaatselijke kinderpark door één van onze skimonitoren. Deze lessen duren geen 3 uur per dag. De kinderen worden na de les opgevangen door onze Kidsclub zodat u zelf de volledige voormiddag les kan volgen.

Kinderski

Vanaf de tweede lesdag tot de voorlaatste reisdag van de vakantie is er in de namiddag kinderski/snowboard voorzien. De kinderen worden begeleid door twee of meer skimonitoren naargelang de opkomst. De kinderski start om 13.30u en om 16u worden de kinderen naar de Kidsclub gebracht. Om te kunnen deelnemen moeten de kinderen zelfstandig de lift kunnen nemen en ploegbochten kunnen skiën op een eenvoudige piste. Op de voorlaatste dag wordt er een slalom georganiseerd met bijhorend diploma en een medaille.

Kidsclub

Kinderen vanaf 3 jaar (pampervrij) zijn van harte welkom in onze Kidsclub. Kindjes tot 5 jaar die geen skiles volgen, verblijven in de voor- en namiddag in het hotel. Er wordt ook aangepaste animatie in de sneeuw voorzien.

Kinderen van 5 t.e.m. 12 jaar hebben skiles in de voormiddag en kinderski in de namiddag. Indien gewenst kunnen zij tijdens de namiddag ook in de Kidsclub verblijven. In de voormiddag opent de Kidsclub zijn deuren tien minuten voor aanvang van de skilessen tot tien minuten na het afsluiten van de skilessen. ‘s Middags eten de kinderen onder begeleiding van hun ouders. In de namiddag loopt de Kidsclub van 13.30u tot 18u. Als er op een bestemming dagtochten worden georganiseerd, zorgt de Kidsclub de hele dag voor de kids (middageten ter plaatse te betalen). De laatste dag ter plaatse is er geen Kidsclub. Zieke kindjes kunnen niet worden opgevangen.

Miniclub

Op sommige reizen voorzien wij ook peuteropvang in de voormiddag voor kindjes van 1 tot 3 jaar. Deze gaat door tijdens de uren van de lessen (zie reisoverzicht). Om deel te nemen aan de Miniclub zal de basisprijs stijgen met één leeftijdscategorie.

skimateriaalverhuur

Wij hebben een reductie voor je bedongen bij de lokale skiverhuur.

skipasprijzen

Op onze skipasprijzen hebben wij een groepsreductie, deze is verrekend in de prijs van de Clubformule. Ook kortingen voor senioren zijn mogelijk, te bekomen op aanvraag. In vele skigebieden in Oostenrijk en Italië moet je ter plaatse een borg betalen voor de magneetkaarten.

verzekeringen

Via verzekeringsmaatschappij Protections kunnen we je zowel een annulerings- als een bijstandsverzekering aanbieden. Voor een annuleringsverzekering betaal je €34 per persoon. Een 2-in-1-verzekering (annulering + bijstand) kost €44 per persoon.

De polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering en bijstandsverzekering kan je hier terugvinden.

verblijfstaksen

De verblijfstaksen zijn niet meer inbegrepen in de prijs. De hoteleigenaars hebben er ons op attent gemaakt dat dit betaald moet worden ter plaatse door de toerist volgens de nieuwe wetgeving van 2014. De prijs wordt per dag en volgens hotelaccommodatie bepaald. De prijzen variëren tussen € 0,8 en € 3 per nacht. Meestal zijn kinderen onder 15 jaar gratis. Dit hangt af van regio tot regio.

Deze website gebruikt cookies voor bezoekersstatistieken. Lees meer in ons cookiebeleid.

akkoord niet akkoord