Skigebied Hintertux

011 340 147

Hintertux in cijfers

630m - 3250m
39
31
21
74
138
49
Brussel
-
Hintertux

808 km
Brussel - Hintertux: 808 km
Het skigebied Ski Zillertal 3000 is met zijn 261 km pistes niet enkel het grootste van de drie skigebieden die het Zillertal rijk is, maar ook nog eens het hoogste. We slapen hier in het dorpje Finkenberg, centraal gelegen in het skigebied dat je door middel van een gondelbaan onmiddellijk in het centrum brengt waar je je skidag kan aanvatten in verschillende richtingen. Meer dan 80% van de pistes bevinden zich boven de 1750 m waardoor er sneeuw kan gegarandeerd worden tot ver in April. Ook de steilste piste van Oostenrijk vind je hier. De Harakiri is met zijn hellingsgraad van 78% een uitdaging voor elke ervaren skiër. Het skigebied is algemeen gezien redelijk uitdagend, meer dan de helft van de pistes zijn rood en/of zwart.

De après-ski liefhebbers kunnen hier meer dan hun hartje ophalen. In elk dalstation van Hintertux tot Finkenberg wordt er na het skiën uitbundig gevierd en gaat daarna verder in de verschillende kroegen. Voor de echte stappers is er de één euro nachtbus die pendelt tussen de bars van Tux en Finkenberg. Vergeet zeker ook niet om een bezoekje te brengen aan de White Lounge in Mayrhofen, een bar op de piste dat volledig opgetrokken is in sneeuw en ijs, een ervaring voor jong en oud.

Behalve skiën en snowboarden kan je hier ook mooie wandelingen maken, arreslee rijden, rodelen, schaatsen, paragliden. Bij slecht weer kunnen de kinderen terecht in het binnenpretpark.

We doen hier ook zeker nog een dagtocht naar de Hintertuxer Gletscher. Hir ben je op de hoogste top van Oostenrijk met zijn 3250 m en in het grootste gletscherskigebied. Sneeuwzekerheid troef dus!

Deze website gebruikt cookies voor bezoekersstatistieken. Lees meer in ons cookiebeleid.

akkoord niet akkoord